w

TOMM¥ €A$H (EE)

I lagene som utgjør Tommy Cash finner du genuin beundring for det ikoniske tre-stripede Adidas, ryttere, russiske tepper og Kanye West - som alle konstruerer den konseptuelle artisten med evne til å knuse fordommer/forventninger og overskride grensene for seksualitet, sjangre og historie.

13.02.201913:16 Kristine Karlsen

Tommy Cash en kreativ sjel som vokste opp med blandingen av den baltiske ghettoen og den dvelende russiske arven. Kreativiteten hans stammer fra den kulturelle hovedstaden av postsovjetiske scenarioer og lyden av ledende figurer i vestlig rap. I lagene som utgjør Tommy Cash finner du genuin beundring for det ikoniske tre-stripede Adidas, ryttere, russiske tepper og Kanye West - som alle konstruerer den konseptuelle artisten med evne til å knuse fordommer/forventninger og overskride grensene for seksualitet, sjangre og historie.

Han har siden starten av sin musikalske karriere vært sterkt til stede i undergrunnsrave-scenen. Som pioneer for post-Sovjet soundet kombinerer han strømmen av kompromissløse artister i dagens musikalske landskap. Den første releasen kom i 2014, men det var ikke før «Winaloto» kom i 2016 at verden åpnet øynene sine for han. Han fikk kritikerros fra blant andre VICE, NME, Noicey og Highsnobiety og i 2017 spilte han flere store festivaler som Sonar, Glastonbury og Best Kept Secret. Etter et utsolgt show på Parkteatret i Oslo i februar i år er Tommy endelig klar for Trænafestivalen og Havfolket!