w

Temporary

Temporary, bestående av Jonas Utseth Peitersen og Mikael Øgaard slapp sin første EP mai 2017, hvor denne ble bemerket fra flere hold; fire av fem låter ble anbefalt av Urørt på P3 og fikk heftig rotasjon utover året på P3 og P1. Videre har musikken til den fremadstormende duoen også blitt brukt i de to siste sesongene av NRK-serien «Unge Lovende».

21.05.201916:24 Kristine Karlsen

Med fulle hus på Trondheim Calling (2017 og 2019), UKA 2017, Molde-Jazz 2017, og Øyafestivalens klubbdag (2017 og 2018), for å nevne noe, har duoen bygd et ekstatisk og stemningsfullt live-show hvor det veksles mellom duo og band på scenen. Dette ble bekreftet da musikkmagasinet Rubato ga opptredenen på Trondheim Calling 2019 en femmer på terningen, og omtalte det som en av «topp tre konserter» på hele festivalen.

I prosessen med å stadig vokse seg større har duoen samtidig benyttet de siste par årene i Brygga Studio i Trondheim, og satt sammen sitt debutalbum.

Med klare nikk til artister som bl.a. The Tallest Man on Earth, Jonas Alaska og Whitney, har de to satt sammen et album bestående av elleve helt nye låter. Her står disse låtene, i lys av Temporary sitt live-utrykk, i vekslingen mellom forskjellige besetninger. F det storslåtte arrangementet i tittellåten «When I Leave», preget av flere lag med vokalharmonier, synther og et orkester av 12-strengere, og videre til den helt nedstrippede låten «Closing time» hvor det er større rom for stillhet og ettertanke. Temporary beveger seg innenfor folk-pop sjangeren, men viser med sin albumdebut hvordan denne kan utfordres og strekkes innenfor sitt melankolske landskap av vokalharmonier og fengende melodilinjer.