w

Razika

30. november 2018 slapp Razika sitt fjerde album «Sånn kjennes verden ut»! Den nye platen markerer en ny start, med både nytt plateselskap, Jansen Records, og nytt samarbeid  med  produsent Matias Tellez, som ikke har jobbet  med Razika siden deres debutplate i 2011.

21.05.201918:51 Kristine Karlsen

Der de første albumene innebar en uimotståelig smeltedigel av ska, pop, punk og reggae, sterkt påvirket av de bergensbaserte bandene The Aller Værste, Gjennomslag og Program 81/82 og Alle Tiders Duster, skiller «Sånn kjennes verden ut» seg ut med et mer pop og rock-vennlig uttrykk. Tekstuniverset har modnet og består av fortellinger om livet i en brytningsfase. Tempoet er saktere, produksjonen er varmere og lydbildet større – men musikken er likevel energisk, livsbejaende og full av kraft.

Razika har kjent hverandre siden de startet på barneskolen, spilt sammen siden de var femten år gamle, og bandet har holdt på i snart tretten år. Det er ganske unikt i dagens musikklandskap, spesielt med tanke på at medlemmene fortsatt er midt i tjueåra. Kjent for årevis med kontinuerlig turnering på alt av klubber og festivaler (Øyafestivalen, Slottsfjell, Bergenfest, Vinjerock ++) har de blitt et av landets tighteste band.