w

Paraboles Volantes

De ble spådd en lysende karriere innen både musikk og akademia. Nå, etter elleve år og to og et halvt tusen studiepoeng, er Paraboles Volantes tilbake.

5. juli / 21.45 / Trænabanken
15.04.201821:33 Kristine Karlsen

Da Paraboles Volantes inntok Trænafestivalen 2007, var syvmannsorkesteret et ubeskrevet blad for de aller fleste, men med realfagsinspirerte låter på åtte forskjellige språk tok de publikum med storm. I ukene som fulgte var Paraboles Volantes på alles lepper.

«En hysterisk morsom opplevelse» rapporterte Helgelands Blad. Rana Blad trillet en femmer på terningen, mens Klassekampens utsending kåret den «fantastisk dårlig-fine blues-soloen» til en av festivalsommerens høydepunkter. Selveste trænageneral Erlend Mogård-Larsen mente bandet kunne være «det neste store fra nord». Men så ble det stille.

Ti år senere er Paraboles Volantes tilbake på scenekanten, nå med akademiske vekttall nok til å gjøre en hvilken som helst ex.phil-student svimmel. En nevrovitenskapsmann. En økotoksikolog. To sivilingeniører. En farmasøyt. Og en musiker. Bassist Pål Moddi Knutsen er den eneste av de syv som ikke har fått seg ordentlig arbeid ennå.

«Vi har opparbeidet oss så mye studiegjeld at vi nå må ta strøjobber for å overleve», uttaler frontmann og saksofonist Øyvind Wilsgård Simonsen i en kort kommentar, før han må haste videre til modelljobb for legemiddelindustrien. «Men aller mest står vi i gjeld til musikkhistorien» supplerer gitarist Marius M. Rokstad via nettportalen Itslearning.

Til Trænafestivalen kommer de flyvende parablene med toppet lag, forsterket med musikkterapeut Sofie Mortvedt og vannkraftingeniør Halvor Kjærås. Bandet har allerede mottatt klager fra Bardu Pensjonistforaning, som planlegger utflukt samme dag som konserten finner sted. «Vi hadde gledet oss til en fin dag på kjøpesenter, men hadde ikke forventet at dagen skulle bli ødelagt av trommer og hula-hula» skriver de på baksiden av Troms Folkeblad om et halvt år. Velkommen til et alternativ til en forrykende konsert!