w

Isak Shorty

Som en treat til festivalens yngste deltakere og Havkidsa fra øyene rundt Træna kommer Isak Shorty, hiphop-håpet rett fra Ålesund. Etter å ha spilt Trondheim Calling i vinter signerte han bookingavtale med Atomic Soul og har allerede gjort seg bemerket som artist!

26.04.201915:43 Kristine Karlsen

Isak Shorty har et helt spesielt ønske som artist. Han ønsker å endre måten man går på. Isak Kvamme, som han egentlig heter, har bare så vidt begynt å slippe musikk. Det har likevel skjedd en hel del rundt rapperen fra Ålesund. Det som begynte med enkelt studioutstyr på gutterommet og coverlåter, eskalerte fort til låter på Soundcloud, etterfulgt av egenutgitte singler som «Venna», «Vil ikke snakke med D» og «Vito», som alle ble sluppet i løpet av 2017.

Med singlene fant Isak Shorty stadig mer frem til sin egen stil, godt hjulpet av bestevenn og samarbeidspartner Halvard Ivarjord fra Plaster på Såret. Isak Shorty slapp singelen «Gjengting» i mars 2018. Den samme våren vant han Musikkprisen 2018. Den nasjonale musikkonkurransen arrangeres som et samarbeid med blant annet Momentium som står bak Terminalen Scene, Sommerfesten på Giske, Jugendfest og Ocean Sound Recordings i Ålesund. Juryen som stemte ham frem besto blant annet av juryformann Terje Erstad fra Momentium, Kathrine Synnes Finnskog fra Music Norway, Kristin Winsents fra P13, Asbjørn Slettemark og Tord Krogtoft fra Øyafestivalen.