w

girl in red

I løpet av kort tid har girl in red oppnådd oppmerksomhet med låter som «girls», «i wanna be your girlfriend», «say anything» og  «summer depression».

20.11.201812:45 Kristine Karlsen

Marie Ulven er er en helt vanlig jente fra Horten, eller, ikke helt vanlig, ettersom hun innehar et låtskrivertalent av de sjeldne, og har skapt en liten sensasjon av et musikkprosjekt. I løpet av kort tid har hun oppnådd oppmerksomhet med låter som «girls», «i wanna be your girlfriend», «say anything» og  «summer depression». De to førstnevnte har begge vært lista på P3, og låtene har flere millioner streams på Spotify, der de også har frekventert kjente lister som Fresh Finds og Bedroom Pop.

Marie har siden 2015 skrevet og spilt inn musikk på rommet sitt hjemme i Horten. Her blandes alternativ pop og drømmende indievibber med tydelig upolert, lo-fi sound og ærlige, personlige tekster om hverdag og kjærlighet. Og det er tydelig at hun treffer en nerve, videoene på Youtube formelig flommer over av positive kommentarer. Selv vil hun beskrive sin egen musikk som ufiltrert. Med kun seg selv involvert i den kreative prosessen hvilket deretter publiseres rett fra soverommet får det hele et naturlig, rått preg over seg. Inspirasjonen bak artistnavnet var en låt hun skrev til en venninne i rød topp hun var forelsket i. Opplevelsen med å senere få hjertet sitt knust satte i gang en iherdig låtskrivingsprosess hos Marie og vipps ble girl in red til. I sommer har man kunnet se henne på kjente scener som Slottsfjell og Øyafestivalen, og dette er bare begynnelsen.