w

brenn.

brenn. er duoen som skal redde rocken fra å falle utenfor popkulturens søkelys i årene fremover. Alt ved brenn. viser at rocken fremdeles kan være uredd, fri, uhøytidelig og fargesprakende, og dessuten påvirket av usannsynlige referanser i helt andre musikalske leire.

13.02.201911:21 Kristine Karlsen

Det originale lydbildet har naturligvis ikke gått upåaktet hen. Deres nyeste singel «Brent» ble vurdert til terningkast 5 av NRK P3 og omtalt som følger:

««Brent» er kanskje en av de mest rocka utgivelsene deres per dags dato, men brenn. innfører likevel en letthet i låta som fortjener en stor plass i en elektronisk-befengt bransje. Rocken er ikke død, i hvert fall ikke så lenge brenn. fortsetter å lage musikk.»

Siden åpningen av 2018 har duoen spilt stappfulle showcases i Bergen, Oslo og Trondheim. Trondheim Calling utnevnte brenn. som «[..] lyden 2018» og i Oslo ble New Slang-konserten omtalt som intet mindre enn «legendarisk». September 2018 stod Vill Vill Vest og Bergen for tur, der Vill Vill Vest omtalte konserten som «en oppvisning i hvordan man gjør ren sceneenergi».

Utover dette har de turnert med Honningbarna og Pom Poko. Live har duoen med seg fullt band, og kan sammenlignes med nasjonale og internasjonale artister som FIDLAR, Mac Demarco og Death By Unga Bunga, der humor og spontanitet står sentralt i deres konsertfilosofi. Sommeren 2018 spilte brenn. på Slottsfjell, Fjellpark og Klubbdagen til Øyafestivalen.