w

Bendik Giske (NO/DE)

Bendik Giske (NO/DE) er en queer artist og saksofonist som bruker psyke, sårbarhet og utholdenhet som verktøy når han uttrykker seg. Debutalbumet «Surrender» ble sluppet på Smalltown Supersound tidligere i år etter EPen «Adjust» med remixer av Total Freedom og Lotic, i tillegg til Rezzett og Deathprod.

09.05.201911:38 Kristine Karlsen

Giske tar byggesteinene i elektronisk musikk og spiller det live - uten layering og looping, etter beste evne som tillater alle feilene ved det å være menneske å komme fram. Han siterer Lindstrøms arpeggio-lyder og Evan Parkers sirkulære pust som referanser, og ved å kombinere de to ekstreme sidene av skalaen smelter han sømløst frijazz og klubbmusikk sammen. Som komponist har Giske laget originale verk for dans og teater, og som utøver er han like allsidig som han er trollbindende.

«Surrender» er en fortryllende debut som tar lytterne på en ekte reise gjennom euforien og eventyrlysten man opplever i Berlins natteliv - kun gjennom stemmen, saksofonen, hans foretrukne instrument, og ikke få velplasserte mikrofoner. Med pust, stål og muskel formidler Giske sin klubbopplevelse gjennom saksofonen.