w

Nosizwe/Tjore

Nosizwe og Anders Tjore returnerer til Norges vakreste festival, denne gang for å spille en stemningsfull konsert i kirken.

08.06.201921:19 Kristine Karlsen

Med kirke og sånne pompøse rom som det der, så vil ikke denne musikken, ei heller denne konserten kunne misforstås som sentimentalitet. For hvis det misforstås, så er du fucked. Kirka har en tendens til å gjøre det, at den bare stripper vekk kynismen din, når du sitter og hører på ting, sier Tjore.

Nosizwe og Tjore har sammen skapt en unik, improvisatorisk plattform i grenselandet mellom soul/jazz og flamenco. Musikken endrer seg mellom hver fremføring slik at enhver live-opptreden av låtmaterialet er unik.

Anders Tjore er sanger og komponist og multiinstrumentalist og fronter bla Turns, Montee og The Apricot. Nosizwe Lise Baqwa er en politisk aktivist, sanger og skuespiller - en multikunster, som alltid har mange jern i ilden. Med røtter både i Norge og i Sør Afrika bærer hun med seg et kunstnerisk engasjement, og et samfunnsengasjement, som gjennomsyrer alt hun gjør. Hun har lenge vært en drivkraft i det voksende skandinaviske soulmiljøet og har opptrådt med mange av landets mest spennende artister. I 2016 lanserte hun debutalbumet "In Fragments" i samarbeid med produsentlegenden Georgia Ann Muldrow. Albumet ble nominert til "Phonophile Nordic Album of the Year".