w

Historie

Det har vært festival på Træna fra 1978 - 1998. Men den gang i et lite format og internt for øyas befolkning + noen forvilla turister. Dagens festival ble første gang arrangert 2003 og har vedvart frem til i dag. I fantastiske omgivelser og sterk kunstnerisk integritet, har festivalen befestet sin posisjon som et av Nord - Norges vakreste kulturarrangement.

06.12.201713:53 Liss Marie Jakobsen

Træna er en av landets minste kommuner med ca. 450 innbyggere. På Husøy bor det 381 mennesker. Et livskraftig samfunn med over 60 elever på barne– og ungdomsskolen, en stor fiskeribedrift og ligger 33 nautiske mil rett ut i havet fra Sandnessjøen, midt på polarsirkelen.
Det har vært festival på Træna fra 1978 - 1998. Men den gang i et lite format og internt for øyas befolkning + noen forvilla turister. Dagens festival ble første gang arrangert 2003 og har vedvart frem til i dag. I fantastiske omgivelser og sterk kunstnerisk integritet, har festivalen befestet sin posisjon som et av Nord - Norges vakreste kulturarrangemen.

Ryktet om den spesielle festivalstemningen har nådd ut til musikkeliten. Blant artistene som har opptrådt er den franske artisten Manu Chao, svenske Timbuktu, irske Damien Rice og britiske The Correspondents. Det norske a-laget, ledet av Sivert Høyem, Susanne Sundfør, Ingrid Olava, Ida Maria, Lars Vaular, Dum Dum Boys, Valkyrien Allstars, Kings of Convenience og mange flere tropper også regelmessig opp. En så liten øy har begrenset kapasitet, så det selges kun 2800 festivalpass. Trænafestivalen blir dermed en eksklusiv opplevelse.

TAKK TIL VÅRE SAMARBEIDSPARTNERE!