w

Statsraad Lemkhul

Statsraad Lehmkuhl på festivaltokt til Træna! Vi gjentar suksessen fra 2017 og starter Trænafestivalen 2018 i Bergen om bord på et av verdens største og vakreste seilskip. Følg Statsraad Lehmkuhl på tokt langs den fantastiske kysten helt opp til Træna i Nordland.

09.01.201811:59 Trænafestivalen

Et firedagers tokt til Træna med Statsraad Lehmkuhl blir en helt uforglemmelig opplevelse! Som deltaker på toktet mot nord får du prøve deg på alle utfordringer et seilas med et av verdens største seilskip kan by på. 22 seil på til sammen 2000 kvm på et 98 meter langt skip med 48 meter høye master. Om bord får du som medseiler/festivaldeltaker gå sjøvakter, stå både til rors og til utkikk og muligheten til å entre opp i riggen og sette seil (rigg-entring er helt frivillig). Du blir en integrert del av mannskapet! På toktet vil man også få innføring i sjøens egne sjantisanger og bli klar til en grandios ankomst til Træna med høylytt sang fra mastene som en del av festivalprogrammet. All hands on deck!

Helgeland og Trænas natur: vakker, men ikke bare en kulisse!

Opplevelser forsterkes når alle sanser blir utfordret underveis. Når du fysisk må gjøre en innsats for framdrift, som å heise seil. Når du sammen med dine medseilere får skipet på rett kurs og suser av gårde og du kan se Træna nærme seg. Den unike følelsen av mestring og ikke minst opplevelsen av naturelementene, forsterker ankomsten til Træna. 

Når du legger til kai på Træna og Trænafestivalen etter fire dagers tokt langs norskekysten har du mer med deg i skipssekken enn da du satte foten om bord i det ærverdige skipet i Bergen. Du har kjent vinden i ansiktet og du forstår hvordan havfolket igjennom tidene har klart seg her ute. Du er blitt en del av havfolket!

«Hey ho lets go!» 

Bergen-Træna
Træna-Sandnessjøen
Træna-Bergen