w

AKTIVITETER

Festivalen tilbyr en palett av aktiviteter i tillegg til musikkfest og festival: yoga, kajakk-padling, klatring og fisking. Det er egentlig kun kreativiteten som setter begrensinger for hva man kan gjøre i dette fantastiske landskapet.

Opplevelser i Verdensklasse.
21.09.201710:46 Liss Marie Jakobsen

Padleturer under Trænafestivalen

Sanna er, i våre øyne, Europas vakreste padleparadis. Tusen øyer, det mektige storhavet og majestetiske fjell som skaper en fantastisk ramme rundt padleopplevelsen. Under festivalen padler vi døgnet rundt med morgenturer, dagsturer og midnattssolturer onsdag til søndag. I løpet av fire dager leverer vi et variert program med turer som passer for alle ønsker og behov.

Turen på yttersiden av Sanna tar ca. 2,5-4 timer avhengig av været og om vi velger å gå rundt på sør- eller nordsiden. Hovedruta går forbi Trænstaven og lar deg få oppleve storhavet mellom Norge og Island. En helt rå opplevelse! Her bør du være uredd på vannet siden storhavet ofte byr på bølger – men vi sørger for at alle kommer seg trygt gjennom turen med en fantastisk opplevelse i bagasjen. Turen krever en viss fysisk form, men er på ingen måte et fysisk blodslit. 

Skjærgårdsturene besøker noen av Trænas 1000 øyer, varer ca. 2 timer og krever få eller ingen forkunnskaper. Her er tempoet moderat og opplevelsen av dønn vakre omgivelser står i høysetet. 

Rett i forkant av konserten i Kirkhelleren lørdag, legger vi inn et minikurs i kajakkrulling for de lekelystne. Leie av tørrdrakter og utstyr er inkludert i prisen.

Onsdag og torsdag 6. og 7.juli legger vi også inn et NPF grunnkurs kajakk med våttkort, teknikk- og redningstrening samt turer inkludert. Begrenset antall plasser, påmeldingsfrist så fort som mulig. 09-17 begge dagene. Alt nødvendig padleutstyr, tørrdrakt og hansker, hette, sko inkludert i prisen.

NB! Vi har med tørrdrakter og fullt ekspedisjonsutstyr på disse turene for at alle skal kunne føle seg trygge uavhengig av erfaring og forkunnskaper. Gruppene er små, guidene kyndige og utstyrsnivået høyt. Trygghet er også en viktig del av en god opplevelse.

Alle turene inkluderer egnet padlebekledning og nødvendig utstyr samt kyndige instruktører som ivaretar sikkerheten mens du nyter livet på sjøen. Vanntett mobilpose til odel og eie samt egen Trænafestivalbuff fra Sparebank1 er også inkludert i prisen. Du sørger selv for mat, drikke, undertøy, skiftetøy, solbriller, solkrem og snacks. Godt humør kommer relativt automatisk dersom du har glemt å ta med medbragt.

Påmeldingen er bindende, men du står fritt til å selge plassen din videre eller gi den bort dersom du melder fra om dette slik at vi til enhver tid har oppdatert kontaktinformasjon på alle våre turdeltagere. 

Prisliste:

Yttersia av Sanna kr. 1800,- Kampanjepris frem til 1.mai kr. 1200, midnattssolpadling  kr.1400 Nivå: Moderat

Skjærgårdspadling kr. 1100,- Kampanjepris frem til 1.mai kr. 800. Nivå: Lett

Minikurs rulling Sanna kr. 1000,- Kampanjepris frem til 1.mai kr. 800 Nivå: Lett

NPF grunnkurs Sanna 6.-7. juli kr. 3200,- Kampanjepris frem til 1.mai kr. 2800,- Nivå: Lett

Dersom du ønsker å være med på noen av turene i egen kajakk og med eget utstyr, ligger prisene på ca. 60% av det som står oppgitt i prislistene. Ta kontakt på Vegard for slike alternativer.

For bestilling utenom oppsatte tidspunkter eller bestilling av gruppeturer, ta kontakt med oss på Vegard så tidlig som mulig.

Turene våre inkluderer ikke båtreise over til Sanna. Ta kontakt med Meløy Adventure v/Øyvind Gjersvik på tlf. 91540866 for transport mellom Husøya og Sanna.

Vel møtt!

 

 

Til og fra med SeilNorge

Sett toppseil på Helgeland i sommer! Det finnes mange måter å komme seg ut til magiske Træna, men få alternativer slår seilbåten. Få med deg en ukes seilas opp Helgelandskysten før eller etter Trænafestivalen.

 

 

Til topps på Trænstaven

Du har sett den fine lille fjellkjeden vi har langt te havs, med de karakteristiske fjelltoppene på øya Sanna? Under Trænafestivalen har du mulighet til å bestige det høyeste punktet på Sanna, nemlig Trænstaven som strekker seg 338 meter over havet.

 

Et sagnomsust turmål med spektakulær utsikt

Fra toppen har man direkte utsikt mot nordspissen av Island og Grønland. For de som ikke klatrer med teleskop, er nok likevel Lofotveggen og Nordlands fantastiske skjærgård mer aktuelle severdigheter.
Trænstaven er et fantastisk fjell å bestige og en perfekt utfordring for folk flest. Man trenger ikke være i super form, men turen er relativt bratt og krever normal fysisk form.

Rana Spesialsport arrangerer turene t/r Trænstaven fra familiecampen v/kaia på Sanna. Turen starter med at deltakerne får utlevert personlig klatreutstyr for turen. Nødvendig informasjon gis før vi går mot innsteget til selve oppstigningen på nordvestsiden av Sanna, ca 1,6 km. fra kaia. Turen følger en rygg hele veien og byr på lett klyving, uanstrengt spasertur samt små partier med lett klatring. Turen er luftig og gir de fleste en smak av flott fjellklatring/klyving. Turen tar ca. 4 timer og deltagerne er til enhver tid sikret i tau slik at vi unngår ulykker og kan ha fullt fokus på gåsehudopplevelser.

Alt nødvendig klatreutstyr besørges av Rana Spesialsport.

Pris: 1600kr. Pr. person
Tidsramme: Ca. 4 timer
Tidspunkter: Torsdag – lørdag kl. 9:00 og 13:30.

Forhåndspåmelding nødvendig, turene fylles opp tidlig.

Transport mellom Husøya og Sanna besørger du selv. Vi anbefaler å ta kontakt med Meløy Adventure v/Øyvind Gjersvik ( mob: 91540866). Hans transport korresponderer med våre turtidspunkter.


Personlig utstyrsliste:

Klær etter vær. Skallbekledning for vind og evt regn.

Lue og votter 

Mat og drikke for turen 

Ta med egenerklæringen ferdig utfylt ved oppmøte slik at vi kommer oss av gårde til oppsatt tid. 

NB! Påmeldingen er bindende og deltakerne er ved påmelding inneforstått med EGENERKLÆRINGEN. Hovedguiden har med ekstra skjema og sørger for signatur FØR turen starter.