w

Til topps på Trænstaven

Du har sett den fine lille fjellkjeden vi har langt te havs, med de karakteristiske fjelltoppene på øya Sanna? Under Trænafestivalen har du mulighet til å bestige det høyeste punktet på Sanna, nemlig Trænstaven som strekker seg 338 meter over havet.

Påmelding
19.04.201710:28 Liss Marie Jakobsen

Et sagnomsust turmål med spektakulær utsikt

Fra toppen har man direkte utsikt mot nordspissen av Island og Grønland. For de som ikke klatrer med teleskop, er nok likevel Lofotveggen og Nordlands fantastiske skjærgård mer aktuelle severdigheter. Trænstaven er et fantastisk fjell å bestige og en perfekt utfordring for folk flest. Man trenger ikke være i super form, men turen er relativt bratt og krever normal fysisk form.

Rana Spesialsport arrangerer turene t/r Trænstaven fra familiecampen v/kaia på Sanna. Turen starter med at deltakerne får utlevert personlig klatreutstyr for turen. Nødvendig informasjon gis før vi går mot innsteget til selve oppstigningen på nordvestsiden av Sanna, ca. 1,6 km. fra kaia. Turen følger en rygg hele veien og byr på lett klyving, uanstrengt spasertur samt små partier med lett klatring. Turen er luftig og gir de fleste en smak av flott fjellklatring/klyving. Turen tar ca. 4 timer og deltagerne er til enhver tid sikret i tau slik at vi unngår ulykker og kan ha fullt fokus på gåsehudopplevelser.

Alt nødvendig klatreutstyr besørges av Rana Spesialsport.

Tidsramme: Ca. 4 timer

Video fra tidligere tur

Påmelding her!

Forhåndspåmelding nødvendig, turene fylles opp tidlig.

Transport mellom Husøya og Sanna besørger du selv. Vi anbefaler å ta kontakt med Meløy Adventure v/Øyvind Gjersvik (tel: +47 91540866). Hans transport korresponderer med våre turtidspunkter.

Personlig utstyrsliste:

  • Klær etter vær. Skallbekledning for vind og evt. regn.
  • Lue og votter 
  • Mat og drikke for turen
  • Gode sko (lave/høye fjellsko eller lignende) 

Ta med egenerklæringen ferdig utfylt ved oppmøte slik at vi kommer oss av gårde til oppsatt tid. 

NB! Påmeldingen er bindende og deltakerne er ved påmelding inneforstått med egenerklæringen.

Kontaktinformasjon:
E-post: post@spesialsport.no
Tel: Espen Wibe (48136860) eller Vegard Olsen ( 952 54 098)

Mer info om alle våre turer hos Spesialsport