w

Padleturer under Trænafestivalen

Sanna er, i våre øyne, Europas vakreste padleparadis. Tusen øyer, det mektige storhavet og majestetiske fjell som skaper en fantastisk ramme rundt padleopplevelsen. Under festivalen padler vi døgnet rundt med morgenturer, dagsturer og midnattssolturer onsdag til søndag. I løpet av fire dager leverer vi et variert program med turer som passer for alle ønsker og behov.

19.04.201710:33 Liss Marie Jakobsen

Træna er, i våre øyne, Europas vakreste padleparadis. Hundrevis av øyer, det mektige storhavet og majestetiske fjell skaper en fantastisk ramme rundt padleopplevelsen. Under festivalen padler vi døgnet rundt med oppsatte morgenturer,formiddagsturer og ettermiddagsturer. Kveldsturer kjører vi på forespørsel, så det er bare å ringe 95 25 40 98 hvis dere ønsker en kvelds- eller gruppeturer utenfor oppsatt timeplan. I løpet av fem dager leverer vi et variert program med turer som passer for alle ønsker og behov. I år kjøres nesten alle turene og kursene fra festivaløya Husøya. Sanna blir kun brukt som startsted/ endestasjon i forbindelse med konserten i Kirkhelleren lørdag. Sjekk  i prislista hvilke turer og aktiviteter som passer for deg.

Yttersiden av Sanna
Turen på yttersiden av Sanna tar ca. 2,5-4 timer avhengig av været og om vi velger å gå rundt via sør- eller nordsiden. Hovedruta går forbi Trænstaven og lar deg få oppleve storhavet mellom Norge og Island. En helt rå opplevelse! Her bør du være uredd på vannet siden storhavet ofte byr på bølger, men vi sørger for at alle kommer seg trygt gjennom turen med en fantastisk opplevelse i bagasjen. Turen krever en viss fysisk form.

Nivå: Moderat. Må ha padlet tidligere.

Skjærgårdstur
Skjærgårdsturene besøker noen av Trænas vakre øyer, varer ca. 2 timer og krever få eller ingen forkunnskaper. Her er tempoet moderat og opplevelsen av vakre omgivelser står i høysetet. Vi velger rute etter vær og vind og ruta kan variere fra tur til tur.

Nivå: Lett. Ingen forkunnskaper nødvendige.

Skjærgårdsturer med besøk på SNN Camp
På disse skjærgårdsturene besøker vi SNN Campen hvor vi får servert egg & bacon som brunch, varer ca 3-3,5 time. Vi får også med oss SNNs intimkonsert under brunchen.

Nivå: Lett. Ingen forkunnskaper nødvendige.

Minirullekurs
Minirullekurs er nybegynnerkurs i kajakkrulling for de lekelystne. 2 timer. Kursene er satt opp på Sanna og Husøya. Vi setter opp flere kurs på forespørsel, minimum 2 deltagere.

Nivå: Lett. Ingen forkunnskaper nødvendige.

NPF Introkurs
Introkurset er et 3-timers kurs som gir deg en introduksjon til kajakkpadling. Kurset gir våttkort. Vi setter opp flere kurs på forespørsel, minimum 2 deltagere.

Nivå: Nybegynnere.

NPF teknikkurs
Teknikkurset er kurset for deg som ønsker å bevege deg fra nybegynnernivå til et nivå der du opplever deg selv som en trygg, habil havpadler. Dette varer i 16 timer og er oppsatt mandag og tirsdag 8.-9. Juli.

Utleie
Utleie av kajakker fra Husøya. Krever våttkort eller padleerfaring.

Padleutstyr og tørrdrakt/padlejakke er inkludert i alle turer og kurs. Riktig utstyr på disse turene er viktig for at alle skal kunne føle seg trygge uavhengig av erfaring og forkunnskaper. Gruppene er små og ledes av noen av de aller beste guidene på Helgeland slik at du får en trygg padleopplevelse.

Påmeldingen er bindende, men du står fritt til å selge plassen din videre eller gi den bort. Ved sykdom eller gode grunner til at en ikke benytter seg av turen, anbefaler vi reiseforsikringer med avbestillingsforsikring slik at du får igjen pengene. Meld fra om eventuelle bytter slik at vi til enhver tid har oppdatert kontaktinformasjon på alle våre turdeltagere. Ta med egenerklæringen ferdig utfylt ved oppmøte slik at vi kommer oss av gårde til oppsatt tid.

Vi tilbyr også:

  • Rabatt kr 450 på turer og kurs dersom du har med egen kajakk og padleutstyr. Bruk kampanjekode: EGETTRAENA.
  • Gruppeturer og kurs utenom oppsatte tidspunkter. Vi setter opp turer og rullekurs fortløpende på forespørsel.

Dette må du ha med deg på kayaktur eller -kurs:

  • Uteklær
  • Ekstra skifteklær
  • Ullundertøy (langermet + stilongs)
  • Solbriller
  • Solkrem
  • Snacks
  • Ullsokker
  • Vannflaske

Rana Spesialsport stiller med tørrdrakter og flytevest på sine turer.

Kontaktinformasjon Rana Spesialsport:
E-post: post@spesialsport.no
Tel: Kristin Johansen (91148455)

Vi vil ha vår hovedbase på Husøya ved stranda i Vågen (rett ved Hjella)

Vel møtt!